teisipäev, 2. mai 2017

7. ülesanne- lõõgastusharjutus


Sule silmad. Hinga rahulikult nina kaudu sisse ning suu kaudu välja. Tunneta, kuidas õhk su kopse läbib. Unusta korraks muremõtted, see on sinu hetk. Kujutle end ette kuskil mõnusas, turvalises kohas ning olukorras, mida sa tõeliselt naudiksid. Olukorras, kus puuduvad igasugused hirmud ning kõhklused. Võid tunda end lesimas kuumal rannaliival päikese all, õrn jahutav tuuleiil sasimas su juukseid või hoopis turvatunnet pakkuvas kodumajas sooja teki all kamina ees kakaod joomas, kui vastu akent sabistab õrnalt esimene sügisvihm. Nüüd tunneta oma keha. Jätka hingamist. Tunneta esmalt oma jalgu- aja neist välja kõik pinged, lõdvesta oma parem jalg, seejärel vasak. Puusadest kuni iga varbani. Seejärel pööra tähelepanu oma kätele- lõdvesta need õlgadest kuni iga sõrmeotsani eraldi- mõtle igale liigesele, lihasele, luule- lõdvesta need kõik. Lase oma kehal olukorda nautida, pinged väljutada. Edasi lõdvesta oma kõht ning selg. Jätka hingamist. Lase pinged välja peast ja kaelast, paremast ja vasemast kõrvast, silmalaust, ninasõõrmetest, lõdvesta oma suu ning keel. Lõdvesta oma tuharad. Tunneta kuidas pinge väljub kogu kehast ning kuidas kergus seljatab raskuse.


*Sarnast harjutust kasutavad näitlejad pingete vabastamiseks ja ärevuse leevendamiseks enne proove ja etendusi. Mina kogesin seda kõnelaagris ka enese peal, mõjus!

2 kommentaari :

  1. Minu meelest väga hästi kirjeldatud lõõgastumisharjutus. Hea on see, et on konkreetne ja ühte harjutusse on pandud mitmetest erinevatest tehnikatest osakesi, mis koos toimib. Ja eriti vahava on see, et autor on seda ise praktiseerinud.

    VastaKustuta